Infigo IS inovira u S3 područjima


Infigo IS potpisao je ugovor s Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, i Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta u vezi naših proizvoda u području S3 inovacija

S3 je Strategija pametne specijalizacije kojoj je želja potaknuti inovativne proizvode i usluge kroz investicije iz fondova EU-a. Dva tipa inovacijskih aktivnosti su inovacije kroz procese i/ili poslovnu organizaciju.
 
Trenutno je odobreno 28 projekata, a među njima je i onaj Infigo IS-a. Što će iznjedriti naša inovacija? Drago nam je što pitate! Kroz naše nove procese i (re)organizaciju timova pojačat ćemo naše dvije nove usluge – Infigo IS MSSP i Infigo IS FRAML.
 
MSSP, ili Managed Security Service Provider, u suštini je outsourcing usluga za sve vaše sigurnosne potrebe – mi shvaćao kako je sve teže i teže osnovati funkcionalni odjel informacijske sigurnosti ili centar sigurnosnih operacija. Zato Infigo prvo radi provjeru tvrtkinog sigurnosnog krajolika, daje svoje preporuke, implementira potreban softver i servise, te nakon toga preusmjeri sve sigurnosne uzbune i upozorenja u naš kontrolni centar.
Tamo tri razine sigurnosnih stručnjaka nadziru sigurnosne događaje. Na taj način tvrtke imaju prednost našeg iskustva i procesa bez tereta osnivanja svojih sigurnosnih odjela.
 
FRAML, ili FRaud and Anti-Money Laundering, je usluga usmjerena prema financijskim institucijama. Godinama se Infigova rješenja za  Fraud Management i Anti-Money Laundering primjenjuju u europskim bankama, a sad smo spojili to dvoje unutar jedne usluge. Ne samo da je ona isplativija, nego je i optimiziranija i efikasnija nego ta dva rješenja zasebno. Od sada nadalje svaka financijska institucija može imati nevjerojatnu razinu vidljivosti i zaštite iz jednog seta podataka.